genom testad

idag vaknade jag i lagom tid, och precis när jag slagit upp ögonen kikar pigan in i sovrummet och undrar om jag villl ha te och macka till frulle. Hon kan få sova över oftare när det blir så lyxigt.
efter det kollade jag på vår termometer och det stod på den att det var -23 ute och jag drog på mig alla kläder jag hade för att traska bort till arbetsförmedlingen. termobraller tjockaste jackan mössa vantar och allt man kan tänka sig, kliver ut och inser att den terometern vi hade gick fel med ungefär 15 grader. Hujedamej vad varmt det var när jag gick till ams. Och personen i fråga som jag hade möte med undrade om jag hade vandrat långt p.g.a. alla kläder.

Snabbt hem efter det och sedan köra till karlstad för att på Clarahälsan göra alla världens olika tester inför tjänsten på SJ. Fick gå in på toan och hon tejpade för spolknappen och blandaren på handfatet färgade vattnet i toan och lyssnade med stetoskop genom dörren när jag pissade. Där är det inte lätt att fuska med ett urinprov där inte. Så är nu drogtestad mot det mesta, har kollat blodsocker blodtryck färgseende syn axlar och rygg lungor. Och när jag skulle testa hörseln så gick brandlarmet i hela karolinen så det var bara att kuta ut och stå där brevid läkaren och nicka och se glad ut ungefär. Sen in igen och testa hörseln där jag sedan satte alla rätt på alla frekvenser.

Känns spännande och få se om man kanske får tjänsten efter alla dessa tester.

Mys hemma i karlstad hos familjen ikväll för att sedan dra till mormor och morfar i sunne imorgon med brorsan. På måndag åker min bror. Kommer sakna han massor när han är borta.



alla drömmer vi om lycka

nu är det måndag kväll igen.. idag har jag varit till mia och tagit en promenad själv med Lowa, mia stackarn är ju sjuk så jag fick vara lite stand in och ge ungen lite frisk luft och det tackar ja inte nej till. sen har jag dött i soffan under eftermiddagen och grejat med papper. sen blev det gymmet men drygt att det var sååå mycket folk så man får stå och vänta på maskinerna. Och jag irriterar mig lite på män 40+ som sitter i maskinerna och träna och sedan sitter kvar i maskinen för att vila i en kvart för att sedan köra igen. varför inte ta ett varv och ge mig maskinen under tiden.
nu blir det mys hemma i lägenheten för att ladda inför möte på ams imorgon + läkar undersökning inför tjänsten som man kanske får på SJ
jag vill tillbaka

Tofflor

halloooo
äntligen känns de som en vanlig söndag i kroppen.. Den här helgen har bara rusat förbi. I fredags hade vi tjejmys hemma hos oss och spelade spel. Igår var vi på jul korts pyssel kurs. Riktigt kul och nu börjar jul känslan i kroppen spira. Eftermiddagen igår bestod av att skynda till gymmet för att träna. Äta onödigt fruktansvärt god mat hos lina med alla underbara tjejer. Sen gasa hem med bilen, fortsätta till elin och richard där vi firade Ivo:s födelsedag.
Senare mastis som vanligt.. kul med så mycket folk ute.. Sen var det tydligen efterfest hos oss meb det blev alldeles för mycket folk så vi skickade ut den (eller Julia) körde ut dem rätt så snabbt och det var skönt. Orkade inte med det igår..
Ett tips om du har högklackat på dig en utekväll och känner att du kommer ha fruktansvärt ont i fötterna när du går hem. Ta med dig ett par stora ikea tofflor i innerfickan på jackan och gå hem i dom. Det funkar perfekt och man slipper att ha alldeles för ont  i tassarna.
Idag gick jag iväg till pysselbutiken Mazzarin och satt där och gjorde kransar till försäljning fram tills klockan 4. När jag kom hem drog jag igång och bakade matbröd och gjorde negerbollar samtidigt som potatisgratängen och kycklingen var i ugnen. Ångrar lite att jag drog igång det för känner nu att kroppen är väldigt sliten och träningsverken känns gött efter gymmet igår..
Nu blir det en Myskväll med bl.a. Beck och finalen i ensam mamma söker
Hoppas du haft en trevlig helg för det har ja

Lugn och Ro

Hockeyn igår vart väl ingen höjdare, bra första period men sedan gick det bara utför. Jag och johannes gav upp strax innan slutet och gasade hem till kristinehamn. tittade på film och hade de gött med julia. Vaknade till liv idag och började dagen med en frukost bestående av ris och korvstroganoff som julia fixade igår mums mums. Sen blev det fika med Mia och Lowa på stan. Som jag sagt många gånger innan den ungen är bara för go.
Nu på eftermiddagen har julia rymt hemifrån så jag har fixat med julskinka, sovit i soffan, tagit ett varmt bad och pysslat om mig själv.. Skulle även baka bröd men det gick inge bra då jag bara hade 3 dl mjöl hemma. Så det blev typ stenkakor.. Ingen höjdare..
Nu stormade Julia in och nu blir det tydligen sällskapsspel i huset

HOCKEY

Idag tog jag en sovmorgon till 11 eller nått. Hann träffa julia någon timme innan hon åkte till jobbet. Efter det har jag städat och städat och städat. Undrar vart min låda med julgrejor ligger för jag hittar den inte i lägenheten och inte i förrådet men den dyker nog upp till slut.
Ikväll blir det Hoockey. Färjestad tar emot det bästa laget LULEÅ.
Ska bli fruktansvärt kul att gå på de
nu ska jag städa lite till
förresten så ringde en läkare precis och bad mig komma in på tisdag för läkarundersökning i samband med tjänsten på SJ. Läkaren trodde att om allt ser bra ut på läkarundersökningen så är tjänsten min. Vågar inte hoppas men det känns bra i maggropen

SJ

Idag har det varit en nervös dag. vaknade ur min skönhetssömn vid nio och packade iordning och åkte till karlstad. Åkte till stan med pappa och fixade lite ärenden inför mammas födelsedag imorgon.
Klockan ett började min anställningsintervju på SJ som tågvärd. Väldigt spännande med två intervjuer att genomföra. Med orolig mage och första hela dagen utan snus kanske jag inte var i mitt lvs form. Men jag tror ändå att det gick okay. Verkar vara ett riktigt intressant och spännande yrke.

sen hem och sätta igång med att göra  tårtor, 3 dekorationer till borden och pyssla runt.

Avslutade dagen med Donken,

JAG HAR SLUTAT SNUSA

jag är stolt över mig själv idag


jag mår bra

kastar in handduken och laddar inför imorgon



la familia


Limousine

Igår blev det en trevlig, efter att ha varit utelåst från huset och stått ute i kylan i 30 minuter blev det till att åka Limousine. Riktigt trevligt, firade richard som fyller år idag lite i förskott. Sen blev det en sväng till mastis och prata med vänner. Alltid lika trevligt.
Idag har vi söndagsmys hemma med kakor och film

Lördag

Kvällen igår blev väldigt trevlig med tjejerna och grabbarna som hittade till vårt bord.
Idag har vi börjat dagen med att gå på julmarknad i kyrkan och sedan en frukost på stan. Nu blir det skidor på tv:n att glo på och försöka få lite ordning på lägenheten.
Hann även med lite snabbt igår att kolla på När Kusinen Niklas spelade hockey här i kristinehamn. Det är riktigt kul när han ringer sådan 30 min innan match start och berättar att han ska spela. Då är det bara att slänga sig i bilen och åka upp och kolla på en period eller två.

ny mössa

idag har dagen bara gått
skriver mer imorgon
ny mössa

Blondin

Onsdag
Idag har jag vaknat alldeles för sent men skönt att sova ut lite. Tvättade lite här hemma tog en sväng till thomsen visade julias lägenhet m.m. Ikväll har vi tränat jag har solat och nu sitter ja med färg i håret för sista gången hoppas jag. Nu vill jag verkligen vara nöjd när detta är klart om en timme.. Julia är och myser hos linnea medans jag ska försöka få lite ordning på lägenheten då jag ska ha "smink party" här imorgon. Det blir spännande det.
Förövrigt har jag idag förstått varför folk som jobbar i skogen ofta är muskulösa. Herre jädrar vilken träningsverk jag har haft idag. Men gött är det.
Igår kväll bestämde jag mig för att försöka sluta snusa en gång för alla efter 5½ år. Varje gång jag tar en snus måste jag skriva upp det på vår tavla i hallen och de gör att jag inte tar en så ofta. Hittils idag har jag tagit 4 st och det är verkligen bra gjort för att vara mig. Dock är jag kanske inte på det trevligaste humöret men nu sjutton ska ja fixa detta. Fruktansvärt onödiga pengar och jag vill inte veta hur mycket jag har lagt ner under åren på denna skit.
Nu blir det bonde söker fru och mys i soffan en sväng innan städningen
Ha de mys

motorsåg och lussebullar

åkte till karlstad igår och sov hemma hos la familia. gick upp tidigt för att åka till farmor och farfar där jag trodde att jag skulle få lösa korsord och spela alfapet. Men istället klippte jag ris fällde tallar med moptporsåg och eldade upp allt ris som vi fällde. Riktigt kul faktiskt speciellt när det har varit kanon väder idag. Nu ikväll har jag tagit mig ett varmt bad, skrubbat och borstat så nu är jag len som en barn rumpa,  gjort iordning en deg så jag ska baka lussebullar alldeles strax och så har jag käkat tacos. Väldigt intressant det jag skriver nu känner jag.
För övrigt så är livet på topp. Går runt och laddar mentalt för intervjun på måndag. Vill verkligen ha det jobbet, låter riktigt riktigt kul och jag tror att det verkligen skulle passa mig. så då har jag lite press på mig att göra bra ifrån mig. Får jag tjänsten börjar jag i så fall utbildning den 17 jan och kan då fira jul och nyår i lugn och ro och veta att jag sen kommer ha ett jobb. Det kan ju inte bli bättre, men jag får inte hoppas för mycket ändå.
Ne nu ska jag slöa i soffan en stund innan jag ska baka
hoppas ni har det lika bra som jag för livet leker
<3

Anställningsintervju

Vill börja med att säga GRATTIS SOFIA ASTIN som fick besked om att hon kom in på polishögskolan idag =) halv tolv idag ringde SJ till mig och höll en telefonintervju som senare blev en bokad anställningsintervju nästa vecka.. vore riktigt kul att få jobba där så hoppas att det går bra..
nu har vi handlat och tränat så dags att dra till julias pappa och käka.. sen blir det karlstad över natten och farmor och farfar imorgon
ha de

underbara helg

så var det redan söndag kväll.. och här sitter vi i lägenheten och slöar och väntar på att kladdkakan i ugnen ska bli klar., =)
riktigt rolig kväll igår med inflyttningsfest och senare mastis med alla underbara vänner... livet är underbart just nu
snart blir det ensam mamma söker och beck,, det är standard för våra söndagkvällar med våra vänner här i vår lägenhet som man ibland undrar över om det är en fritidsgård.. men de e så det ska va dörren står alltid öppen för mina och julias hjärtan
snipp snapp slut

babybom

sådär.. så har man vaknat till liv ida också efter en hej dundrandes show igår med jocke och gänget på mastis... idag har jag varit hem till karlstad och hälsat på familjen en kortis och sedan vidare till deje med elin för att gå på namnfest för alice =) mycke folk mycke go mat.. gasade hem till kristinehamn och nu sitter jag här lagom klar för utgång .. ikväll blir de till sofia sen vidare på inflyttningfest någonstans
SKÅL
sminkad och fin

hallonpaj

Idag har dagen bestått av att först baka en hallonpaj som julia önskade, sedan har jag fixat med maaaasssaaa papper. Fått upp lampor i fönstret i köket och i mitt rum samlat ihop massa sladdar, städat under pianot, diskat och massa massa mer. Men det är alltid lika skönt när Julia kommer hem så man får härja lite. Ätit massa paj åkte med sofia till jocke och hämtade biljetter tills på fredag och sladdade lite i hennes nya bil.. nu kikar  vi på bonde söker fru för andra gången idag ( i alla fall för mig). Nu är julia sen ledig resten av veckan och helgen så nu ska vi greja ihop, ta en tur till kd någon dag och bara försöka få ordning på det sista i lägenheten.

solsken och tystnad

idag har det varit en lugn dag och jag känner mest bara för att sitta i soffan för att samla energi till att baka pepparkakor och göra köttfärssås..
Mycket har hänt det 2 senaste veckorna. Jag väntar just nu på mitt intyg som säger att jag är allergisk mot blommor, jag har sagt upp mig från jobbet och jag har blivit sambo med julia. Mycket tankar mycket runt om som gör att man inte hinner orkar eller vill skriva. Men nu vill jag skriva av mig lite igen.
Vi har haft en riktig kul inflyttningfest i helgen då lägenheten var packad med människor fram till halv sex på morgonen. Och man ska väl aldrig sluta förvånas, när jag på söndag förmiddag ska ta upp lite underkläder ur min låda under sängen och finner massa öl där.. Någon skulle tydligen gömma dem där så att ingen hittade dem och tydligen gömde även personen vart han själv hade lagt dem. Jag vaknade i alla fall till med ett gott skratt.
Första gången i mitt liv som arbetslös är helt okay jag tycker faktiskt att det är kul och söka jobb. Men just nu är det bara att hoppas på att försäkringskassa godkänner mitt intyg och min allergi som arbetsskada, men det ska nog inte vara några problem. Allt löser sig och det är tur att man inget vet om det som ligger framför.
Så den senaste veckan har jag varit hemmafru i vår lägenhet. Tvättar, städar, bakar, lagar mat och spikar. rätt skönt både för kropp och själ att få andas lite. så om någon där ute är fika sugen eller pratsugen så är det bara att titta förbi.. dörren står alltid öppen för mina kära vänner.
imorgon blir det sjukgymnasten för axlarna och ryggen
ha de

today

jag får be om ursäkt för den dåliga aktiviteten här på bloggen. saker händer och sker och datorn hamnar på sidan. flyttade ihop med julia föra helgen och hade en underbar inflyttningsfest igår..
nu är sista delen av beck så ska glo på den
sen blir det ett längre inlägg imorgon