mys dag

tog en riktigt go sovmorgon idag och sen bäddade ja rent så kommer sova ännu  bättre inatt. tog en lugn morgon och en sväng på stan. tappade bort mobilen så fick panik i en timme tills jag hittade den på hatthyllan under en klänning. undrar hur den kom dit. sen va ja till Lowa och Mia. Är bara för underbart att snosa bebis och ha tjejsnack. sen blev de mat med julia och lite solning och nu sitter ja här.

Idag kom även LUCAS äntligen. Grattis Alexandra och Tim !

Men nu ska ja mysa ner mig i soffan, tända lite ljus ocvh se någon bra film och bara ha de gott



söötaste prinsessan i världen de Lowa <3

fotboll, mygg och bilkrångel

har precis kommit hem för dagen. har jobbat och sen gasat hem för att se på fotboll med julia. Höll även på att få hjärtstopp när det stod världens största älg brevid vägen och såg allmänt stor ut. kollade en stund på fotbollen men klarade inte av alla mygg så åkte hemåt. Då ser Leif att mitt ena halvljus e paj och det är inte det lättaste att byta. Julia och jag tog oss en titt men gav upp. Åkte till OK Q8 för att få hjälp av dem men han förstörde mer än vad han gjorde nytta och bad mig åka till bilfirman jag köpt bilen på och be dem byta. Tvättade bilen för det vet ja hur man gör i alla fall. Sen fick vi syn på Johan och följde efter honom lite tills han stannade. Och han fick ordning på lamporna och fick dit nya hela. Jag blir jämt gråtfärdig och arg när bilen krånglar så nu är ja lycklig som få bara för att de funkar. Kollade även upp på volvo vad de hade kostat mig att byta lamporna på den där och det stor ca: 1200, där sparade jag 1070 kronor. superb. Nu blir det lite film och lite glass.. Njuter av att kunna käka riktig glass för första gången på 7 år då läkaren kom på att jag inte alls är laktos utan det är något annat jag inte tål.

Mys i soffan


myspys

har haft en mysig kväll. handlade lite mat med julia sen blev det nybakade baguetter med massa kycklingröra och gott. efterrätten blev ben & jerry´s och nu e de slött i soffan under en filt med irene huss på tv:n och massa levande ljus. riktigt mysigt. imorgon är det jobb som gäller igen och sen är man ledig på tisdag gott gott.




bra i gasen hos julia



biatch .. blicken som dödar haha

natti natti

planering och pizza

ännu en riktigt lycka helg. fredagen bjöd på mys med elin och julia med en öl på the pub. jobbade i lördags och blev lite grinig på kunder som går in i butiken även om det är släkt och efter stängning när man bara vill hem. och de ska bara "kika" lite. tröttsamt. kvällen igår bjöd på babyshower för alexandra. grillning och tårta, riktigt gott och mysigt. utgång på mastis hemma klockan 4, kul kväll.

idag har vi käka pizza och tagit en biltur ja och julia och spanat runt lite inför viktigheter.
städat och plockat lite i lägenheten och nu blir de mys i soffan någon timmen innan julia och ja ska gå på lite konsert.

vila lite nu

färg och ren

duschat, rakat benen ljuvligt lena, färgat håret och luktar gott.. de enda som e lite tråkigt är att min mage är gråprickig för att jag varit dålig med veckan som gått och smörjt in mig menmen så kan de gå..

funderade mycket över min barndom när jag låg där på stranden i rhodos. många tankar hinner gå igenom hjärnan när man bara ligger still och och inte gör ett dugg. varför blev just jag ett barn som först samlade på lite bokmärken, sen på hockey bilder men efter det på dikter ur dödsannonser. samlingen av dikterna finns kvar och även hockeybilderna för luleå är fortfarande mitt lag närmast hjärtat. så endast luleås bilder är sparade. men hur egentligen blev det som det blev, varför blev allting bara fel första dagen i skolan 6 år gammal och bara fortsatte i ett mönster där jag bara ville bort och inte ville finnas. många minnen från min barndom är borta, de är förträngda. men ibland bara dyker de upp och jag blir lika förvånad över hur mycket man förstår som barn.
ibland önskar ja att jag hade fått en "vanlig" uppväxt och haft en bra tid i skolan. men utan den perioden hade jag inte varit den jag är idag.
Än idag skulle jag vilja ta ett redigt snack med min lågstadielärare och mellanstadielärare och min kurator på högstadiet om varför de bara blundade. Om det känns jobbigt och som ett misslyckande av en kurator om ett barn på 8 år ber om att få bli inlagd på psyk för att ja inte orkade mer. då är det tydligen lättare att blunda och be mig gå tillbaka till lektionen.

eller som när jag konfronterade min lärare i 6:an om varför jag hamnade i en klass där jag inte hade valt någon och alla andra tjejer som jag hade då i min klass kom till samma klass i 7:an. min lärare sa att det var hon, kuratorn och min mamma som hade bestämt att det var bäst för mig.

18 år gammal 6 år senare. i 6 år hade jag svårt att lita på min mamma och det känndes som om hon hade gått bakom ryggen på mig istället för att prata med mig. 18 år gammal tar jag upp denna diskutionen och det visar sig att hon hade inte alls haft något samtal med min lärare eller kurator, Hon hade blivit lika överraskad hon när jag fick min nya klass utan de andra.

Hur i h*lvete kan man säga så sm lärare och förstöra mitt förtroende för min mamma bara för att rädda sitt egna skinn. det är helt ofattbart för mig.

En sak är säker i alla fall. Jag kommer aldrig någonsin sätta mina framtida barn på Skåreskolan eller ilandaskolan, det är en sak som är säker. Även om de kanske skulle få en bra skolgång där, finns inte det i min värld att jag ska gå in i ett klassrum där igen eller en matsal eller något annat. Min tid där är förbi och den tiden skadade mig mer än vad den gjorde gott och så är det med det.

ibland behöver man skriva av sig lite. Jag är bara så oerhört tacksam och glad över det liv jag lever idag.


Kärlek till familj vänner och musiken!

utan musiken i mitt liv hade ja inte mått så bra som jag gör =) den räddar i alla läget

lev livet

Dum Spiro Spero


trötter

jobb hela dagen, denna dagen har varit extremt seg förutom när klockan slog 17:20 då den läckraste killen på länge kliver in i butiken. jag får världens blick från chefen och nina som betydde, din kund louise vassego =) åhh han va så fin, tyvärr skulle han ju köpa blommor till tjejen men vilket ögongodis. de enda felet va grå mjukisbyxor. finns inget fulare än grå mjukisbyxor men men mums va han såg bra ut.

har nu precis lagat mat lite potatisgratäng och grejer. har även bakat två kardemumma kakor, längesedan jag bakade så nu doftar det gott i lägenheten. ska ägna kvällen åt att pyssla och mysa i mitt kök men en kopp te tänkte ja. måste försöka börja bli klar med presenten till mamma och pappa är ju drygt två veckor kvar till de stora kalaset äger rum.

för övrigt så fortsätter min vandring på moln. ja mår super.

julia och ja har även kollat runt lite på lägenheter. vem vet man kanske hittar något skit fint som man inte kan motstå. på lördag ska vi antagligen iväg och titta på en i alla fall..

nu blir de pyssel

om någon är sugen på nybakad kardemummakaka så finns jag i köket =)


en vecka

för en vecka sedan satt jag i 33 graders värme precis nu och avnjöt en öl och got mat. nu sitter jag här i 12 graders värme och regn. gick och solade idag efter  jobbet i alla fall så man får behålla förgen lite längre. jobbat hela dagen och grejat och sålt. har varit kul idag med och imorgon blir de till att städa så att butiken blir fin inför helgen.

nu ser ja på fångarna på fortet och väntar på reklam så jag kan duscha =)

för övrigt så ska vi boka biljetter till gbg nästa helg, ska bli sjukt roligt att härja runt i min gamla hemstad. helt sjukt att det redan är 3 år sedan som jag flyttade dit.

jag har de bästa vännerna här i krhamn. är piss nöjd med min bil. jobbet funkar toppen. familjen mår bra. lägenheten är så gott som städad och min mage är fortfarande brun kan man begära mer av livet eller?

jag flyger fram just nu underbart att leva


trött

JOBB. hela dagen, har diskat och skyltat om 3 fönster, jisses vilket tempo jag har haft idag. blir peppad av att de är mer kunder nu än innan jag gick på semester, så nu är det riktigt kul att jobba. ser fram emot imorgon, erbjöd mig till och med att jobba lördag fast jag skulle va ledig, måste tjäna lite mer pengar också. denna månaden blir lite jobbig, räkningar på över 13000 men men man får ta sig råd till det man behöver.

efter jobbet var jag dödstrött så blev en film och slöa hos thomsen med julia.

Jag åt GLASS och börjar fundera kring ifall jag kanske inte är laktosintolerant utan att det är något annat som jag inte tål. har gått över två timmar och inte en endaste liten känsla av att jag faktiskt har ätit glass. så nu ska ja göra lite tester med mig själv och komma på vad felet är på mig =)

imorgon blir det jobb och sen en kväll hemma. måste få en ensamkväll känner jag, det var längesedan nu.


Började första jobbdagen med att diska v...

Började första jobbdagen med att diska vaser i över en timme.. Sen skyltat om det stora fönstret och nu har jag lite lunch.. Blir väl säkert att snitta efter maten i några timmar :)


jobb imorgon

nu är friden över och rutinen kommer tillbaka. jobb blir det imorgon och de känns helt okay, gött och komma in i lite rutiner igen. idag har ja varit till vårdcentralen och pratat med ännu en läkare som i sin tur skickade en remiss till öron näsa hals i karlstad så nu får ja åka dit någon dag och se ifall de kan hitta va problemet är. sen fixade jag naglarna igen så nu är de så fina så =) cabbat i skärgården myst med julia och avslutade med en promenad med gurra elin julia. gött gött. nu blir de vila ovh försöka bli lite trött eftersom att man ska upp imorgon.


bästa helgen på länge

detta har varit den absolut bästa på väldigt länge. började med en spontan kväll med elin edda och ivo i fredags. hände egentligen inget speciellt men vi hade sjukt roligt. Elins bästa kommentar den kvällen var " ju mer ja dricker desto nyktrare känner ja mig" underbart. sen va de upp igår och servera på bröllopet, lite halv stressigt emellanåt men riktigt mysigt. man blir på så bra humör av bröllop. hem och tagga gärnet på kvällen, thomsen sophie julia elin höll mig sällskap och de va dans och sång i lägenheten som aldrig förr. Mastis senare på kvällen och dansen fortsatte där.

vaknade till liv idag och tog en frukost på pizza house med tjejerna. kusin niklas ringde och berättade att han skulle spela hockey match i kr.hamn idag så jag och julia åkte upp och kollade. bra match de vann med 18-1 =)

nu blir de vila i soffan lite och käka ny bakade baguetter med kycklingröra och massa grönsaker mums mums
elin hihi

thomsen och jag =)

party party

serverat på bröllop hela dagen och nu är första ölen öppnad. elin sophie sofia och julia e på plats. kalas ikväll

skål

sista semesterdagen

fredag idag. har varit och klippt mig och sen ut till leif och gjort brudbukett och bordsdekorationer inför bröllop imorgon. har handlat massa mat och gjort en stor lasagne och annan mat och fyllt frysen med matlådor. städat hela lägenheten så nu blir de vila i soffan tills ivo ringer och vill ha lasagne =)

ikväll ska ja hitta på något skoj med elin skoog. julia och thomsen är på lasse winnerbäck så de kommer väl hem frammåt kvällen och joinar oss med va vi nu ska hitta på.

sista riktiga semesterdagen men sen börjar ja första arbetsveckan med en ledig dag på måndag. ska te sjukhuset och träffa en superbra läkare som ska försöka komma på va felet är på mig. den 3:e i raden nu, men ryktet går att de e en super doktor så det ser ju lovande ut. + att han ska se bra ut hehe.

nu ska ja vila ha de gott

kvällen

julia har precis lämnat byggnaden och här sitter ja med ett glas rött. har haft en kanon bra första dag i kristinehamn. varit med julia nästan hela dagen, träffat sofia lina och alexandra också mina små pärlor. sällan jag känner mig så enormt trygg med vänner som jag gör när jag är med dem. de tar mig för den jag är och det är helt underbart. tänk att jag skulle hitta hem i kristinehamn av alla stället.

bäcker jag läst under senaste veckan och kan varmt rekomendera. (jag läser endast bäcker som är verklighets baserade eller biografier, för mig är det de enda böcker som berör mig på riktigt och ger mig någonting)

* morder på anna lindh
* flickan med de röda skorna
* skynda att älska - alex schulman - självbiografi
* när kalla nätter plågar mig - jessica andersson - självbiografi
* och himlen var oskyldigt blå - handlar om tsunamin
* dyngkåt och hur helig som helst - mia skäringer

det var de bästa jag läste denna veckan kan varmt rekomendera alla men flickan med de röda skorna, som jag läst för sjuttioelfte gånger berör mig absolut mest. varm härlig bok som ger mig mycket och som får mig att tänka till lite extra och uppskatta livet jag lever.

för övrigt så har jag världens bästa vän Julia. När man kommer hem är lägenheten städad fönstrena är putsade bilen är tankad och tvättat. hon är helt underbar den tjejen.

har haft mycket i huvudet under sommaren men nu börjar allt ordna upp sig och jag vet lite mer vad jag vill och det känns väldigt bra. känner mig lugn och trygg i mig själv.

imorgon blir det klippning, fixa till naglarna och göra brudbukett och bordsarrangemang inför bröllop på lördag. Julia pratar även på att de kanske vill höra en lite sång från mig men det får vi se hur det blir med

ha det gott kära vänner för det ska ja ha

skål och godnatt


hela gänget i gamla stan på rhodos (jag står bakom kameran)

<3

home sweet home

då va man på svensk mark igen. har haft en kanon vecka på rhodos med sol och bad mest hela tiden. sitter just nu och käkar lunch, en halv gurka, ungefär det jag ätit till lunch hela veckan så det passade bra. har även köpt en ny klänning där nere som var lite mindre än vad jag är så har käkat sallad mest hela veckan och nu går jag i klänningen. borde verkligen sova lite, men är lite svårt. sov tre timmar inatt men ikväll ska ja och julia  ut på äventyr om vi orkar.

efter 7 dagar bara vila och stilla liggande hinner man tänka en hel del och läsa massa böcker. kommer bli längre inlägg någon anna dag om alla dessa tankar. kom hem som en ny människa  mår på topp



igår låg ja där, idag är jag här

Ligger och ser på när de simmar på tv J...

Ligger och ser på när de simmar på tv Jises va sverige är bra. Har haft en skön dag på stranden och brännan börjar bli bra. Var in till rhodos stad igår och gick i gamla stan, mysigaste stället jag varit på. Blir nog rhodos nästa år igen. Nu blir det vila sen mat och shopping. Halva tiden kvar ha de


Här kära vänner här har jag det bra, g...

Här kära vänner här har jag det bra, går runt i solen sjunger och är gla, badar i poolen och badar i havet. Sen tar jag mig en dusch i karet. Drinken är lite onödigt söt, och bikinin är en aningen blöt. Snart blir det buffe med massa gott. Vi har det väldigt flott. Nu blir det tv med simning och sport tack gode gud för ölen vi fått amen


Nu ni små kottar där hemma är det inge ...

Nu ni små kottar där hemma är det inge synd om mig. Sol hela dagen och drygt 36 i skuggan. Ligger nu inne på hotellet och laddar för buffe middag om ett tag.. Blev överlycklig när jag även nu hittade till simningen på tv :) gratis drinkar, underbar sol, massor med god mat med kära familjen. Det här är livet det :) ha de gott


Nu ligger jag på hotellet och löser lite...

Nu ligger jag på hotellet och löser lite korsord :) 30 grader varmt just nu och de säger att det ligger runt 38-40 på dagarna, så lär ju smälta bort denna veckan. Verkar som att det bara finns en tjötkärring på hotellet skönt att bara ha en att undvika. Sova snart och ladda för att bara må gott äta gott och sola gärnet imorgon ha de


roads

käkat frukost packat och väntar på julia =) kommer lite sms inlägg varje dag till bloggen så det finns några meningar att läsa om hur ja har det i alla fall. ha det gött för de ska ja ha, ja lovar


Julia är cool

Julia är cool


efter regnet

traskade upp ur sängen idag och tog en tur på stan med thomsen. mar var alldeles för trött,  sovit ca 10 timmar på två dygn så fick pallra mig hem och vila en stund. sen blev det en fika i skärgården med gurra i solskenet. efter det väntade bowling med elin dante och linnea, gjorde en serie på 141 så rätt nöjd trots att ja har mina långa naglar som mest var ivägen. tog en biltur med mia och tjötade lite och nu slöar ja i soffan igen i väntan på att julia ska sluta jobba så vi kan gå till maxim och käka gooood mat

imorgon väntar solen, så blir nog lugnt här på bloggen en vecka framöver



tomårråo tomårråo

home sweet home

igår kväll blev jag väldigt aktiv. tog en lång mysig cykeltur med julia. sen blev det en nattpromenad med gurra i ösregnet men gött va de =).. vaknade idag av att thomsen ringde och villa ja skjuts. hoppade upp ur sängen och körde till kd sen har jag pysslat här hemma fixat lite med presenten te mor och far. lagat god mat. sen skulle ja och elin bowla. för det enda man kan göra här i krhamn är antingen att åka bil eller bowla ungefär. men krhamn är inte som alla andra ställen så när vi kom fram så var det stäng på måndagar. blev en trevlig fika istället. sen va ja snäll och hämtade thomsen i karlskoga. kvällsmat på max och sen biltur med julia

skön ledig dag

snart är jag i värmen


dobidobido

söndag i all ära

vaknar efter några goa timmars sömn.. var till karlstad igår och åt kräftor och umgick med vänner hemma hos mig. sen blev det utgång. på nöjes va de ju inge folk så gick vidare till ankan trevligt ett tag med kristinehamnare som man har blivit så fick alla hemlängtan så ringde efter gurra så han kom och hämtade oss. gick till mastis 5 i två och stod och tjötade med massa folk blev på super bra humör igen =) åkte lite mer bil och sen blev de sängen gott gott.. idag har vi käkat pizza och haft det gött i soffan får se vad kvällen har att erbjuda, resväskan har ja dragit fram så ska väl börja packa lite

ha de gott kära vänner

rena rama rolf <3

nakenbad och leriga skor

kvällen igår blev väl inte riktigt som ja hade tänkt. började mysa hemma hos julia en lite sväng sen gick vill till the pub och sophie och linnea kom också ochj höll oss lite sällskap. gick hem och hämtade nellie och tog en promenad. när ja cyklade hem från julia hörde erik av sig som ja inte har hört något ifrån på göööör länge, de va i stan och härjade runt i en van. så louise drog på sig kläderna och ansiktet och tänkte att ja har ju semester. var ute och åkte runt lite och sen va de dags för nakenbad ute i jutviken. jisses va lerigt oh blött de va, mina skor är ju inte direkt vita längre men men skoj va de. sen vart det dags för sängen riktigt gött.. frukost är det som gäller nu sen blir de påhitt med julia och senare ikväll karlstad

bye

hälg

vaknade upp i karlstad... och som vanligt kände mig rastlös, har en tendens att alltid bli det i karlstad. tvättade bilen och tog en biltur, sen gick en nagel av :/ gasade hem till krhamn och fick fixade nageln. tur att hon hade tid på en gång =) väl hemma har ja käkat duschat och bara mått gött, ikväll blir det mys med tjejerna ska bli riktigt gött med en kall eller två

ha en skön helg everybody för de  ska ja ha

tankarna idag har gått till någon speciell som gör att jag ler lite extra mycket.. alltid spännande

karlstad

idag har jag hamnat i karlstad. fixade mina naglar på dagen och sen tog jag lunch med julia. sen gasade ja hem till karlstad och ska stanna tills imorgon. längesen ja va hemma så länge så de e mysigt. te och nybakade smörgåsar är aldrig fel

skriver mer imorgon

bebis dag

idag har det verkligen varit bebis dag. först kom malin och alice vid tolv.. myste och käkade lite lunch på stan.. sen tog vi en promenad upp till Mia johan och lilla Lowa. fikade lite och pratade barn.. de är ju bara så underbara och så söta dessa små godingar.. mia och ja tog en promenad ner te stan och tog en öl i tältet och kollade lite på boxningen och sen blev jag bänkad i soffan och känner mig piss trött.. men tror att om 10 minuter kommer jag få energi i kroppen och förflytta mig till köket och arbeta på mammas och pappas present i några timmar till.

kan inte längre gå i skor. världens köttsår bak på hälarna blåsor ovanpå fötterna och blåsor på stor tårna så från och med nu eller förut går ja barfota

ser fram emot en skön ledig semesterdag imorgon får se vad som händer och sker

sällskap och bowling

härlig ledig dag. amanda och julia kom vid elva, gick en sväng på stan och käkade lite god mat. köpte ett par nya skor som har gett mig blödande skavsår, men snygga de va dom =) sen hämtade vi upp marcus och såg på beck. Bowling han vi också med och en kaffe i skärgården. Nu är det godismys och wallander som gäller får se om det blir karlstad ikväll eller om jag blir kvar här.. har inte riktigt bestämt mig än, får se vad som händer

ha de gött

foton och sommar

har haft en skön ledig dag med mys med mia och lowa, och  träffat min julia en sväng nu på kvällen och fått maasssaaa bilder från sommarn (är ju fortfarande sommar men ändå) tänkte dela mig mig lite av vackra vackra bilder från våra hyss i sommar

spontanfylla hos emma


läckert

kalas med sophie

vattenkrig på midsommar


ja ja de får räcka för idag

kvällen

älskar friidrott på tv :P sitter nu med ett glas rött fastklistrad vid tv:n och snart blir det film. Har såklart cabbat runt med min dam nu när solen sken

ha en bra kväll kära vänner

söndag utan ångest

kan inte beskriva med ord hur gött det är med semester, känns sjukt bra att sova vidare i min nybäddade säng imorgon och bara göra vad jag vill av dagen som kommer, underbart. igår städade jag lite och grejade med mammas och pappas present som jag inte kan berätta här då min pappi läser bloggen då och då. men bra present det blir det. ska försöka jobba lite på den idag med. sen skulle julia komma och äta så jag slog till med att göra ugnsstekt färskpotatis och fläskkotlett det gick väldigt bra. men sen skulle jag göra en kladdkaka med vit choklad och hallon, för att fira min semester. första kakan satte ja in, sen gick jag och bäddade rent då brandlarmet tjuter till och det är rök i hela köket. kakan brändes svart på 5 minuter, tror min ugn fick något spel. då var det bara och börja om, och då välter hela mjölburken ut i köket, detta klarade dock inte min mobil av så  numera har den ett stort rött streck genom hela skärmen. men men maten och kakan blev mycket god tilllsut.

sen drog vi ut och cabbade lite, det var ju soool. sen var det party party uppe i julias mammas hus, riktigt kul till en början sen vart det mastis som vanligt, skönt att vi kör på kd nästa helg, även om ja inte är lika trött på de som de andra brudarna men de börjar bli lite uttjatat.

sov som en prinsessa inatt och nu är jag pigg, på bra humör och pizzasugen, så sitter och väntar på att julia och thomsen ska få lite liv i sina kroppar och bli med och käka

måste bara säga ordet semester en gång till. det är ofattbart