Valborgsmässoafton

Jaha, idag startade ja dagen med att baka en lemoncurd maräng paj sen åkte  vi till Skåre och hämtade upp mamma och Martin. Tog typ två timmar att åka till mormor udag då ja för andra gången denna vecka lyckas hamna bakom olycka då nån tappat sitt släp. Sätt fast skäpe ordentligt era idioter, de kunde varit ja som fick kärran i vindrutan!!
Mys hos mormor där ja hittade en superfin gammal vit spegel som ja fick med hem så kommer bli perfekt i nya hemmet. 
Sen blev de burgare och tv-tittande med mamma och pappa och senare ikväll har ja städat och pysslat. 

Imorgon ska ja hänga med mina syskon hela dagen lång och de ska bli väldans trevligt 

Puss på er! 

Tjejmys

Längesen vi sågs alla tjejer men ikväll blev de av, saknades dock två men de fick gå ändå. Brorsan kom hem idag, imorgon blir det åka till mormor med mamma ich sen grilla på kvällen. Snart kommer mannen hem ( försöker intala mig själv att det snart är söndag). 

I ich med denna vecka har hag dumpat 27 kg, (21 gravidkilo och 6 "egna" kilo) ja börjar bli mig själv och får en större garderob. Sov gott! 




Sol

Härlig dag som ja och Amelia spenderade hos Sofia och Gabriel. Tog en promenad och käkade lunch på hennes entré. Tänk om 47 dagar är vi grannar å ja slipper krångla med bilen och allt som de fixas med idag. 
Väl hemma efter bilkö på vägen så gjorde ja pannbiff på två Kilo färs så nu har vi många Goa pannbiffar när hungern blir för akut. 

De e konstigt den där kärleken, Amelia har varit döööötrött sen kl 18 men vägrat somna, krångla hit krångla dit och skrika. När hon väl somnar 21:30 och ja har lagt henne i sängen så går de fem minuter och ja funderar på varför ja inte höll kvar henne i armarna ett tag till. Min stora lilla kärlek!
Imorgon blir de mys (Som alltid) och sen ska vi dramor tjejkväll till Sofia igen. Tänkt va bilen kommer få slippa dra så många mil når vi snart bor i höla igen.


Hon är de bästa ja vet!

Skön dag

De blev en riktigt skön dag. Långpromenad i solen och sen jaga present till Alex som snart fyller år men nu vet ja exakt var och hur ja ska fixa så blir nån dag till så är de klart. 
Har bakat lite muffins kolasnittar och hallongrottor Som får ta plats i frysen tills någon kommer hit och fikar.
Även gått igenom Amelias garderob då stl 74 är för litet på bodys nu så har ja rensat bort och fixat till. Alltid kul att ta fram massa nya kläder.
Sen lite fix och trix, älskar att rensa och göra iordning nu när de närmar sig flytt. 

Nu myser vi med styrketräning framför Sofias änglar! 

Måndag

Måndagen när Alex åkt är den värsta dagen på två veckor. Men denna måndagen började bra, Amelia valde sovmorgon och ja fick vakna till innan henne och de gör att dagen startar utmärkt. 
Frukost intagen och denna vecka ska det bakas en hel del. Niels och Carl ska ju ha sina kakor, mamma har beställt ovh ja ska fixa en del inför kommande flytt och sommar då se alltid är bra att Mata flyttkarlar med en kaka då och då men framförallt alla fikan vi kommer göra hos oss.
Dock ska ju allt detta bakas utan att provsmaka det minsta så nu blir de att borsta tänderna så inte suget är lika stort😊

Sommar

Denna vecka har de allt varit rena sommarvärmen. Började med två nätter i stugan med strålande sol och besök av kayla Anna ich izor. Grillade åkte båt myste och hade de gött. 
Sen i tor blev de grill sällskapsspel och skratt till tårar hos Anna och Carl. 
I ons tog vi även en fika i vårt nya hus och gick igenom lite vad de tänkas lämna kvar och mätte lite här och där! Åh va vi längtar nu! 
Fredagen spenderade ja i Ullared med mamma Julia och sen pappa som kom från Malmö! Amelia har nu en ny garderob inför sommaren och massa roliga saker. Ja unnade mig lite kläder och framförallt underkläder. 
Lördagen hade vi familjen Thomsen/öhrstöm här på grill prat skratt och promenad! 

Vilken härlig vecka! 



 En liten del av allt ja köpte 😃

Julia hitler Björn Skifs

Idag har varit en sommardag!! Igår kom mannen hem äntligen och vi va lite i Skåre och hälsa mamman och pappa vålkomna hem efter en tur Budapest. Fixade även med massa superduper nystyckat fint kött från ölme och Nils! Ja, Nils är inte slaktad men han har slaktat så nu har vi färs och massa fint kött till massa grillkvällar framöver.

Idag har vi handlat, tagit en promenad, haft grillpreniär på balkongen. Sen har vi firat syrran som fyller år idag tillsammans med hitler och Björn skift. Fin trio med samma födelsedag. 

Eftersom de ska va kanonväder har vi packat bilen full och är nu snart framme i stugan för lite semester.

Och idag!!! Åt jag lite tårta shit va sött och gott det var men de va för att de va födelsedag de. Ställde mig på vågen imorse och har nu tappat 8,5 kilo sen dukanstarten för 6 veckor sedan! Nu jädrar är jag på gång! 




Lördag innan en bra söndag

Idag har de varit en bra dag, började med att gå milen och sen slöa lite i solen.
Sen bar de av till Säffle för seriepremiär för villastaden! Resultatet närmre vi inte så svågern är målvakt. Efter de blev de lyxtapas hos Johanna Anders och Valter och en toppendag/kväll!
Amelia sover som en stock och det gör nog ja med inom fem minuter.
Imorgon kommer han äntligen hem, utan honom är ja halv 




Fredag

Denna veckan har varit aslång men ändå gått rätt fort. Fram tills igår hade Amelia sovit Max två timmar i rad sedan i måndags men inatt vaknade hon endast 3-4 gånger. Fattar inte hur hon orkar för hon sover Max en halvtimma på dagen. Men men nu är vi lite piggare.

Idag har vi varit på 8 mån kontroll och hon slickar kurvan så de ser ju bra ut. Hämtad lite spegelglas till ett nytt projekt ja håller på med och sedan grejat här hemma. 

De ska bli gött att de redan är söndag i övermorgon ja saknar Alexander! Och nästa vecks ska vi ju få komma in i vårt hus igen och mäta titta och fundera på hur vi vill ha det! Alltid lika kul att då gå in där.



8 månader

Idag blir Amelia redan 8 månader, de går allt ruskigt fort!! Hon växer utvecklas och busar.

Det här med rutiner för vår del får komma sen, typ till hösten när förskolan drar igång, för vi ändrar rutiner varje dag ungefär och gör vad vi känner för och vad humöret är på för vis. 

Rutiner är säkert skitbra för vissa, för oss tar vi dagen som den kommer, de e våran rutin! 

Om två månader idag vaknar vi upp första gången i vårt hus nu, jädrar va vi längtar! 

Nu drar vi till lille mormor Amelia Julia och jag sen blir de nog en lååång promenad i eftermiddag! De e bara torsdag och ja har redan gått över fyra mil denna vecka! Skulle aldrig klara att va hemma med skrutten utan minst en promenad om dagen. Det är då vi är mest överens och samlar energi! 




Vikt

Skriver sällan vad ja går ner kanske för att ja tycker att jag är sämre än Alex men i morse när ha ställde mig på vågen kändes de för första gången skitbra och ja börjar bli lite stolt! 
För fem veckor sedan idag började jag och idag visar vågen på -7kg. 
Jag väger flera kilo under än de ja gjorde när ja blev gravid! 
Är inte på långa vägar i mål men nu börjar ja känna mig riktigt stark! 



Städa

Haha ja skulle nog inte skrivit något om de där med att städa. Idag ringde mäklaren och berättade att en dam från Stockholm vill buda på lägenheten men hon har inte varit här så han ville ta en extravisning med henne imorgon så yes! 

Ringde mamma och pappa så de fick ta Amelia här hemma en timme och körde gärnet och nu är lägenheten skinande ren än en gång.

Ett nytt bud idag men nu hoppas ja de rasslar till imorgon när även den kvinnan varit här 



Lyx

Två veckor med Alex är nu förbi och han är tillbaka i Norge! Dessa två veckor har massa saker hänt, städa städa städa förvisning pch visning av lägenhet. Vårvärmen har kommit så många promenader har de blivit, Stockholm har vi besökt med hotell och massa tid med Martin och påsk har vi hunnit med, shit! 

Å nu står jag och viker tvätt oxh njuter av att Amelia slumrade till så jag kan vika i lugn och ro i tystnad, de e lyx! 

Förr va de naglar hår och tänder som va Lyx när de skulle fixas nu är de lyx att vika en tvätt i tystad! Hur vuxet låter inte de då haha! 

De roligaste med att vika tvätt nu är att ja verkligen märker att vi tappar i vikt för ja tvättar kläder som det var år sedan ja tvättade sist! Alex är grym och har tappat över 10 kg nu och ja ska väga
Mig imorgon så får vi se vad de blir då! 

Solen skiner himlen är blå, idag blir det en långpromenad och invänta massa sms med bud på lägenheten förhoppningsvis 😃

Sol

Det är allt spännande dagar! Visningen var i ons och nu har budgivningen dragit igån. Redan tre stycken som budar men nu måste vi ju vänta ända tills nästa vecka innan de fortsätter rulla på!! 
Så himla spännande! 

Dieten går bra men sötsuget är enormt, men att ikväll dra på sig shorts som varit för små i två år oxh de sitter skönt gör att det är värt de! 

Idag har vi varit hos farmor där en fotograf fotat huset för nu ska ju det säljas! Hittade flera superfina gamla fönster så ett är med hem som ja ska testa göra en spegel utav. Kommer bild om den blir bra nästa vecka! 

Nu har ja kört Alex till Nils och grabbarna så de kan dricka öl och ha de gött ikväll! 



Marken

En förmiddag då ja och Amelia inte var överens efter en natt med ytterst lite sömn.  Tokstäda in i minst detalj det sista för visningen och sen i bilen till krhamn. Ska bli underbart att flytta tillbaka, en tur och en fika med Sophie och Frida så längtar vi inte mindre direkt. Vill verkligen Lomma tillbaka till mina tjejer nu! 

En promenad till maxi med Fam Thomsen och köpa kött sen grill och vin på skyttegatan 6. Tänk att vår adress blir skyttegatan 2!! Typ två månader kvar och ja längtar till sena sommarkvällar med familjer vänner vin och krhamn! 

Japp visning av lägenheten idag, kommer hem, luktar andras parfymer, posten ligger i kylen och ja kan äntligen börja leva i mina möbler med mina saker efter veckor med fotografering förhandsvisning och visning! Ge mig en bra budgivning snälla Gud! 

Nu hoppas ja på en natt med sömn!

Amen 






Påsk

Amelias första påsk blev kalasbra trots snor 😊 började i Skåre där vi åtta vuxna människor letade genom varenda vrå i huset för att hitta just sitt ägg! Roligt rolig tradition och em och kväll blev vi i krhamn hos Alex föräldrar med kanongo mat och trevligt sällskap! 

Idag är en slappardag, stålande väder Alex har tvättat bilen i Skåre ja har promenerat med Amelia och bara slöat.

Nu laddar vi för en myskväll dr vi lyxar till de med kräftor och räkor. 




Stockholm!!

Idag har vi landat i Stockholm! Ett superfint hotellrum på ett kanoncentralt hotell. Brorsan har precis gått efter timmar på stan med lite shopping middag på hotellet och mys på rummet! 
Amelia har varit glad som solen hela dagen, hon är för go den ungen! 

Imorgon väntar stan med mer shopping hotellfrukost och bilfärd hem! 

Känns riktigt gött med lite lyx semester! Idag har vi även haft förvisning på lägenheten för några som krävde att komma innan. Sjukt spännande om mäklaren ringer imorgon och de har ett bud till oss!!! 

Puss