Trött

Snart är världens längsta vecka över! Igår va ja i krhamn och käkade middag med alla brudar, riktigt trevligt och gött art bara få va själv en liten stund. Idag har ja dragit på Amelia raggsockorna och varit hos min farmor. Två dagar kvar till juni och vi använder RAGGSOCKOR pisskallt!! Men nästa vecka ska de ju vända som tur är.

Imorgon är de min första morsdag som mamma och ja ska städa och fira min mamma och äntligen få hem min man. 
Nu kan allt roliga få börja! 




Sömn

Natten blev hemsk, jag somnade 01:00 Amelia vaknade 01:30 och va vaken till 05:00 runt 06:00 börjar hon vakna till liv igen vänder vrider sparkar och helt plötsligt hamnar hon på golvet. Stackar lilla älskade barn fick världens blåtira och mitt mammahjärta gick sönder.

Men vi tog tag i dagen åkte till Arvika och umgicks med Anna och kayla och sen hem och hälsade på i Skåre

Jädrar va ja börjar tagga för brorsans examen nu, de ska bli så otroligt roligt. 

Dagen till ära idag skaffade ja mittbena, 15 år sedan sist så gör ett försök. 


Med ca 5 timmars sömn sedan natten mellan mån-tis så är ja inte alls avundsjuk på de par där båda föräldrarna är hemma nattetid. Eller borta Max nån natt och kommer tillbaka. 

Godnatt 
  

Stockholm nästa vecka, woop woop 



Systra mi

Dagen blev såklart bättre när vi på kvällen tog En promenad och hälsade på syrran och fick mat. Amelia däckade tidigt så hoppas denna natten blir bra och att min hjärna kan koppla av. 
Imorgon skaffade ja mig planer, åker upp till Arvika till Anna och kayla, men bara för att ja har nått planerat så går säkert vattnet för henne inatt. Men de vore ju otroligt underbart för henne om så blir fallet såklart.

Längtar till nästa vecka, då ska ja fixa fransat göra spraytan och se världens bästa lillebror ta examen som polis i blå hallen! Hotell två nätter, go frukost, familjen, och underbara Stockholm. 

Nät denna veckan är slut och Alex kommer hem ska ja nog fira med ett glas vin att ja överlevde denna transport vecka!

Usch så positiv ja är

Världens längsta vecka

Världens längsta vecka men världens längsta dagar som aldrig aldrig aldrig tar slut. Två timmars osammanhängande sömn inatt och när ja väl slumrade på soffan så vaknade Amelia nu på em. 
Inget planerat imorgon heller åhhhh världens längsta vecks tar ju aldrig slut! 


Mys

En bättre dag idag, lina och Anton va här på dagen och de blev en liten promenad till stan och massa tjöt. Riktigt mysigt, men vet ni vem ja träffade på stan!!!! David!!!!! Min underbara älskade barndomsvän som nu bor i Montana med sin fru kom till Sverige igår och överraskade hans familj men att bli hemma några veckor. Som ja har saknat denna människa, inte sett honom sedan hans bröllopsfest den 16 aug för 1 1/2 år sedan! Så han blir de minst en Fikadejt med de närmsta veckorna. 

Har även umgåts med morbror oxh familj ikväll ovh Amelia somnade som en stock på vägen hem och sover än. Så hoppas de fortsätter så några timmar. 



Ensam

Nu har Alex börjat arbeta i Narvik som ligger jävligt långt bort. De  innebär nu att han måste åka sön em och de e riktigt pissigt. 
Måndagar är alltid sämst så även denna men äntligen är den slut oxh imorgon kommer lina och Anton på besök och de ska bli riktigt kul. 

Dagens djupa tanke: om ja skulle gå bort nu skulle Amelia inte minnas min för fem öre samtidigt som hon för mig är hela mitt liv.

Snart ett år sedan farfar gick bort ovh hans död påminner mig om livet varje dag. Att han inte fick träffa Amelia kommer alltid vara en stor sorg i mig, älskade farfar. 



Djup

Jag är inne i en period då ja tänker mycket på livet. Kanske för att de just händer mycket i livet nu. Mer och mer funderar JS på de saker som ka ångrar att ja INTE gjorde och tankarna på att ja aldrig får chansen att göra ett nytt val för den tiden det livet är förbi. 
Det Ja ångrar mest på ett sätt är mitt första yrke florist. Det kanske låter märkligt men dom nittonåring tagit studenten på en tor och går på schema direkt på måndagen efter, då blir man allt vuxen lite för snabbt. 
Om ja inte hade valt den utbildningen kanske jag hade vågat förverkliga min dröm om att jobba somreseledare i Grekland och övervinna min rädsla för att vara långt från familjen och framförallt rädslan för andra språk. 
Jag kommer aldrig kunna göra om det valet, för nu har ja en familj och ja skulle aldrig lämna den. Men de blir lite sekämmande när man funderar och än en gång inser att livet pågår nu, det är de dagar som passerar och det är nu ja har möjlighet att göra saker som ka slipper ångra om tio år art ja INTE gjorde. 

Jag blir också lite rädd när vi nu också är inne i ett fruktansvärt gött flyt, när kommer bromsen? Om tre veckor flyttar vi till drömhuset som  vi längtar så till, vår dotter har endast varit sjuk en gång sen hon föddes och allt bara rullar på och fungerar som de ska. Vi får ha våra familjer nära friska och i livet. 
Jag är så jävla tacksam och jag lovar mig själv att ja måste ta vara mer på dagarna och hitta på massa roliga saker och vissa dagar bara mysa på mattan med Amelia. Huvudsaken är ju att ja gör saker vi mår bra av och bygger våra liv tillsammans. 

Japp idag blev de lite djupt, men vissa dagar måste de va få de också faktiskt. 




Framgång

Denna vecka när Alex varit hemma har Amelia haft en framgångsvecka. Hon  har nu lärt sig att ta sig framåt, ålar fort som bövelen. Sen har hon även fått två små tänder! Äntligen kanske vi snart kan lämna puré maten och våga oss på lite bitar. 
Nu drar vi till min morbror och fru och tar en kaffe, igår hade vi Carl Anna Niels på mat spel och gott så idag blir en lugn och fin dag! 


Lyx för mig igår! 

Pasta

Förresten, idag när vi åkte till Kumla bestämde vi att vi skulle äta det som bjöds på vilket var spagetti och köttfärssås. Otroligt härligt underbart gott med pasta! 
MEN, hela kvällen och framförallt nu skriker min magen de e som en blandning mellan världens mensvärk magkatarr magknip och värkar, det gör förjävla ont och den står rätt ut som om ja vore i 7 månaden. Ja hade inte ätit pasta på tio veckor och de lär dröja minst tio veckor innan de sker igen för ja vill aldrig mer äta pasta så som min magen mår nu! 

Kumla

Idag tog vi en heldag i Kumla hos Alex mormor och på kvällen en sväng till moster och man. Sitter i bilen på
Väg hem och njuter av vädret. 
Imorgon är de dax att fixa naglarna och ha gäster på kvällen, alltid lika trevligt.
Igår va vi till en familjejurist och pratade om vad som gäller  i sambolivet och vad som händer med arv och liknande om någon av oss skulle gå bort! 
Så nu är vi lite klokare, försöker även förklara för Alex att de e lika bra han friar  så vi gifter oss istället så slipper vi krångel men de verkar inte va dax än riktigt. 
Förresten, om ja skulle dö ung nu när vi ändå ha diskuterar det här så vill ja att de ska spelas fattig bondsräng på begravningen och sista låten ska va ring i dina klockor med LeMarc. Så va de skrivet också fast rätt onödigt eftersom ja tänkt att bli minst 82 år men ändå.




plugglunch

idag har jaer lunchat med mina gamla vapendragare i klassen och ja måste erkänna att ja e rätt avis på de som har skickat in examensarbetet idag och nu börjar närma sig slutet. samtisigt som de känns gött att ja e råtaggad för att starta plugget igen till hösten. Ska bli lite mysigt att lalla omkring på universitetet och skriva lite arbetetn och läsa lite böcker.
 
alex har med amelia till krhamn och får rätt på hans rygg och jag gör adressändring tecknar försäkringar säger upp försäkringar skickar pappar till förskolor städar tvättar och tar ut ackord till en låt.
de här med att lägga sig på soffan och passa på att vila lite när man är själv har ja fruktansvärt svårt för.
Jag har och har alltid haft svårt för att sitta stilla.
 
nu ska ja göra klart allt ja börjat med innan de e dags att göra pannbiff på två kilo färs!
 
heja mig
 
 
 
 

Sleten

Idag bestämde sig Amelia för att de va morgon 04:30 och vägrade somna om. Hon har vägrat släppa min hört hela fm och när ja väl gick ut och gick så somnade hon först när vinkom tillbaka lägenheten och vaknade såklart igen då ja va tvungen att bära upp henne. Så de blev en em i Skåre där andra fick leka busa och greja så ja fick sova lite. Denna veckan är inte en av de bättre så de e mer gnäll och min energi ledigt dålig pga av värdland lite sömn. 

Men imorgon blir de att åka till farmor igen och hjälpa till därifrån sen till Elin på kvällen ochde ska bli gött med en kväll själv då Amelia får va hos mormor och morfar. Mina axlar och rygg värker öbver den 10 kilos vikten ja bär runt på jämn men snart kommer Alex hem (visserligen med en trasig rygg) men hoppas på lite avlastning för nu är tålamodet väldigt snart slut. 

Ikväll hoppas ja kunna städa lite då de som köpt lgh kommer hit på sön fm och ska kika men vi får väl se hur mycke ja orkar. 

Idag fick vi även placering på förskola, tänk att de redan är dax för de! Usch va detta året har gått fort.

Dukan

Idag när ja ställde mig på vågen visade den att ja sedan dietens start för 9 veckor sedan nu tappat exakt på hektot 10 kg.
Ja ställer mig framför spegeln och börjar se mig själv och inte bara en konstig spegelbild som varit märkligt tjock alldeles för länge. Ja provar kläder ja hade innan ja blev gravid som nu är för stora. Jag gör 40 knäböj på kvällarna jag som i november fick hålla i Alexander samtidigt för att ja va så instabil i kroppen för att ens göra ett knäböj. Ja börjar bli stark som en oxe igen och ja ska bära klänning på lör och känna mig fin.  En kort klänning som visar kurvor inte en stor klänning som döljer så mycket som möjligt. 
Ja ska bli jag! 
Fortfarande kilon kvar men varje dag gör ja 100 val om vad ja ska göra träna äta och handla.

Jag har tappat 29 kg sen augusti, visserligen 21 gravidkilon men Även tio av dem var en kamp! 

Ja ska fan bli snygg igen! 




Tung måndag

Sämsta måndagen alltid är när Alexander åker, Amelia är på grinhumör För att hon inte kommer på hur hon ska krypa och ja e vrålhungrig. Tur de e kväll så dagen snart är slut. 
Ja Amelia e ruskigt frustrerad och rasande speciellt när ja lämnar rummet så just nu hänger hon mest på min höft eller ligger på golvet på alla fyra och gungar men tar sig inte fram men snart hoppas vi.

Veckan som kommer blir soft med tjejhäng Inorgon och ungås med brorsan mycket resten av veckan tänkte vi. Självklart så packas de och rensas lite varje dag och de e gött och känna att de närmar sig!

Om en månad idag firar vi mig och alla Karlstads studenter! De e nästa gång ja får unna mig något gott de så heja mig en månad till! 

Babyshower & födelsedag

Igår var de äntligen dax för babyshower för Johanna och de blev inte riktigt som vi tänkt men ändå vådligt bra! Johanna blev supernöjd ich det är ja med.
Idag har vi firat Alex och äntligen fick ja ge min/vår present till honom, en riktigt snygg weber grill!
Så nu kan vi grilla och käka massa gott kött i huset. 

Ibland tänker ja att ja här på bloggen skriver mest om mig själv Amelia diet och hus och tänker att jisses vad sjävlupptagen ja är och vad ska folk tro men sen så är de ju frivilligt att läsa och de e ju faktiskt min blogg så de Bore väl stå om mina strapatser då.

Vi längtar till huset varje dag och idag har vi packat ytterligare sju kartonger så nu börjar de ändå märkas att de e en flytt på g!

I fredags va ju även Linda Robin och Liam här, alltid lika trevligt! 









Jaha

Idag har vi spenderat dagen på stan och bergvik. Känslan att gå in i en klädbutik köpa ett par jeans i en storlek ja inte haft på många år. Provade dem inte ens utan bestämde att dessa borde passa nu, kommer hem och de sitter som ett smäck! 
Har nu gått ner tre byxstorleksr och de känns helt underbart. 
Kvällen och em hamnade vi i Arvika hos Stefan och Anna, mys med tacos Och nu blir de kvällen. 

Bakat massa snask i veckan 




Mys

Vi myser i mangen. Alex kom hen tidigare redan i lördags, då hade ja vinkväll med EmmA ich maja. Underbart att laga mat dricka massa vin och tjöta massa goja. 
Söndagen spenderades med familjen. Och idag måndag har vi skrivit på kontraktet med lägenheten och dragit till stugan igen. Visning på farmors hus idag, imorgon blir de motorsåg vedkapning och greja för fullt. Älskar min lilla familj och allt vi gör tillsammans.




Syskondag

Idag har ja och Amelia hängt med Julia och Martin hela dagen. Vi har fixat lite presenter åt mannen som snart fyller år och fixat och grejat. 
Eftersom Amelia bestämde sig för att de va morgon 05:13 idag och jag la mig 01:00 inatt så ska ja försöka hålla mig vaken till hockeyn och sen blir de söva! 

Två dar kvar sen är han hemma och ja slipper äta blomkål själv!