Omstart

Första dagen utan Alex
Första dagen på omstart av diet
Alldeles för mycket gnäll

Jag ger upp 21:00 och hoppas på att morgondagen blir bättre!



Sista kvällen

Nu börjar även alexanders semester gå
mot sitt slut. Tre veckor har vi haft tillsammans där vi varit på kryssning grejat masssssooooorrr i trädgården och haft härligt väder. Vi avslutade detta med ett jättefint dop igår med fina gabbe och hans familj. 

Imorgon åker Alex och jag och Amelia ska fixa denna vecka med förskola skola hämtningar lämningar själva. 

Med en klump i hjärtat med siktet framåt är de dags att börja klippa lite i navelsträngen och inse att Amelia faktiskt fixar förskolan klockrent. 




Borg

Idag regnade de så Alex åkte och köpte spånskivor oxh ikväll står en Borg klar i Amelias rum. Visst de ska målas köpas madrass kuddar himmel och allt möjligt men ändå! 

Tanken slog oss att vi skulle vilja ha oss skälva som föräldra som hittar på sånt. Sen slog det oss att det är ju tack vare våra föräldrar som vi blivit som vi blivit! 
Häftigt! 

Tack 




Sol

För ett år sedan hade hösten kommit. den kom den helgen Amelia föddes och efter den helgen var de långbyxor och långärmat som gällde. 
I år är de fortfarande sommar, superdupersommar. Fm gick åt till att måla staket och fika med Sofia. Nu blir de Karlstad och mat hos mamma och pappa. 

Imorgon förskola, tis skolstart för mig. 

Heja livet! 

Jobb

Idag har ja gjort min första arbetsdag på ett år och två månader. Detta gjorde ja den varmaste dagen en lördag och då med start 06:30 och sen nästan tio timmar framåt. Yes jag är trött, Amelia är supersliten efter förskola och sprutor men vi kämpar på. 
En vecka kvar med Alex hemma sedan börjar det verkliga allvaret.

Ser fram emot de med spänning nervositet positivitet och lite sorg. 

Året som  mammaledig med fria dagar helger veckor jämt är nu över. 

Detta självklart på både gott och ont. 




Inskolning som förskollärarstudent mamma

Inskolningar har jag varit med och tagit hand om innan. Har fått in barnen lekt i några timmar och haft det nästan alltid väldigt väldigt  bra. Jag har aldrig förstårtt oron tomheten skräcken som en förälder har visat uttryckligen utan tänkt att detta är väl som nästan vilken dag som helst. Då, när jag kände så, hade jag inga egna barn utan var bara en förskollärarstudent. 

Idag när jag nu lämnar mitt barn på förskolan för inskolning som jag vet har gått bra i flera dagar men ändå så känner kag mig som 

- världens sämsta förälder som inte har Amelia med MIG istället 
- extrem tomhet
- ångest
- totalt värdelös 
- ensam 
- hopplös 

När jag började min utbildning sa programansvarig att man absolut inte behöver ha egna barn för att bli en bra pedagog. Det håller Jah helt med om för det finns pedagoger som är guld värda som inte har egna barn. Men JAG kommer bli en otroligt mycket bättre pedagog efter ja fick Amelia. För min del kommer jag nu känna en helt annan förståelse och känsla med andra föräldrar, jag kommer kunna prata med en mamma eller pappa som mamma oxh inte bara pedagog.

För min del kommer min utbildning och mitt yrke bli så mycket mer betydelsefullt. Självklart så var det det innan också annars hade jag aldrig valt den utbildningen. Men jisses, jag kommer vara den som föräldrar lämnar det bästa värdefullaste älskade ägodel de har till. 

Jag är otroligt stolt över det yrket jag läser till. Men väldigt sorgsen i hjärtat som mamma över att lämna bort mitt barn. 





Inskolning

Idag var de dags för första dagen på förskolan. Absolut minst är vårt lilla monster men lika mycket vilja och energi som de andra barnen. Hon brydde sig inte så mycket om mig å Alex utan upptäckte en ny värld istället. I de andra barnen ögon va hon ju en bebis så hon blev väl omhändertagen. Imorgon är de dags igen, resten av tiden ska vi försöka komma iordning med det vi tänkte i trädgården denna sommar. 

Kvällen bjöd på kalas för Valter och Johanna! Tårta varje dag är de en period nu men då är de när man lyckas få barn samtidigt. 

dags för idol! 



1 år

Jisses vilken dag! Känns stort och idag minna jag dagen så extremt från ett år tillbaka. Jag går igenom varje timme en gång till vart vi va vad vi gjorde och allt där emellan. Idag har vi firar dig hela dagen med släktingar vänner pch så mycket fina paket och fika. 
Tänk att vi som föräldrar har fixat första året, det är också rätt häftigt, alla årstider alla högtider alla dagar. 

Imorgon börjar vi ett nytt kapitel Amelia ska börja förskola. Detta kommer bli hur bra som helst tror jag. 

Tacksam! 




15 aug

För ett år sedan exakt nu satt jag med värkar var 6:e minut grillade på balkongen och käkade mat. De sprakade pirrade i magen med spänning för att som låg framför och det pirrar nästan lika mycket nu när ja tänker tillbaka. Imorgon är Amelias första födelsedag. Igår firade vi med vänner, idag tittade vi på fotboll där villastaden hämtade upp 0-2 till 3-2 och de kan ju heller inte bli bättre! 

Nu laddar vi för födelsedag imorgon och inskolning på förskolan på måndag! Resten av tiden spenderad i trädgården där vi grejar massor




Spontant

De har dahgarna när man njuter och fixar i trädgården tillsammans samtidigt som Amelia går runt med sin läragåvagn i gräset. När syrran kommer hot spontant vi går på fotboll och set villastan göra en toppenmatch och sen spontant tar en fika hos vänner bara för att se va ute när vi åkte förbi för att sedan åka hem för att grilla med massa vänner som vi spontant bjöd in!

Jag älskar att vara spontan! 



Äntligen

Alex är hemma, veckoledigt En vecka semester i två. Amelia ska fylla ett, vi ska på kryssning, inskolning med monstret ska ske, jag ska börja plugga igen, massor sla göras i trädgården och huset. De kallar ja semester de! Kan bli ett glas vin eller två! Vänner och bekanta, kom och hälsa på vettja! 

Prickar vädret 




Effektiv

Underbar solig och varm dag. Har fått ac:n i bilen ordnad, handla till Amelias kalas och sprungit runt. Idag knäckte nämligen Amelia koden med läragåvagnen. Jisses va hon har gått å gått å sprungit. Och när jag värmde vällingen i köket smet hon ut i uterummet och satte sig och pekade på vagnen och skratta. Oj vad stor hon blev idag.




Sista veckan

Detta är sista veckan hemma själv med  Amelia innan Alexander kommer hem pch har tre veckors ledigt. De veckorna blir första veckan kryssning ovh förberedelser för kalas, sen väntar inskolning och sedan skolstart för min del. Detta ledig år är snart över så denna vecka ska ja njuta då mycket det går över att bara vara hemma med Amelia. Men jisses vad hon behöver mer stimulans mer folk och nya utmaningar för att utvecklas mer. 

Nu har Alex åkt vi är själva och vi startar en vecka tillsammans med sol 

Liseberg

Två helt underbara dagar i Gbg ich Göteborg är nu över! Tillsammans med Robin och Linda körde vi Liseberg två dagar med allt vad det innebär. Jag inser att ja blivit väldigt vuxen när jag 

1: inte har på mig mina snyggaste skor utan bekvämaste
2: inte har på den finaste tröjan ja har utan regnjacka ifall de börjar regna
3: kan leka apor i långa köer bara för att de e kul och inte särskilt pinsamt
4: har förbannat roligt med vänner som vi vet att vi är vänner med även på vägen hem i bilen trots alla femkamper och tävlingar!

Jag är nog lite mer vuxen nu eller mognare/klokare/visare eller bara lite mer levd. 
Amelia gör mig i alla fall mer skör, känslomässig, vilsen, glad, orolig men framförallt med lycklig och hel. 

Mitt lilla monster! 



 Utsikten från vårt skyrum där
Bubbel och toblerone ingick!!woopwoop