Fullt ös

Längesedan sist, julen har flugit förbi med massa klappar å mysiga stunder. Nyår om två dagar å snart har ett till år gått. Igår tapetserade ja ett litet rum på övervåningen och idag har vi varit i Örebro å fått mat hos Alex mormor. Imorgon ska vi för första gången sen Amelia föddes ha barnvakt bara för att! Mamma å pappa ringde idag å saknade skruttan så mycket så de tar henne ilorgon så kan ja å Alex få mer gjort i huset och greja inför nyår. Just nu känns detta väldigt lyxigt då vi oftast har med Amelia när vi gör saker eller att en grejar ich en leker med henne! Snön kom i förrgår på och äntligen är
Vintern här på riktigt! 




Känslor

En härlig dag där vi tog en sväng på stan med grannarna,
Firade pappa, firade marinas femtioårsdag å sen orkade vi inte så mycket mer! 


Nu laddar vi för jul! 


Laddad

Denna vecka är nu kLar och då brukar ju Alex komma hem men denna gång kommer han hem onsdag kväll istället men sen är han ju hemna desto längre som tur är. Detta blev en helg som vi spenderad mycke med mamma å pappa vi har julfikat hos Matilda å David firat Emma som blev 25 sett på en fint lucia tåg å nu är helgen slut. 
Nu laddar ja för en vecka med sist dagen i skolan imorgon för mig innan jul, 40h jobb 50-års kalas, 55-års kalas, sångövning, frisör, fixa fransar och allt runtomkring! 

Hejja hejja 




Lugn

En härlig vecka börjar gå mot sitt slut, även om de känns som att ja får helg först på ons kväll när Alex kommer hem men ändå! En bra dag där ja pluggat ännu mer skrivit klart tentan i stort sett å läst två avhandlingar som ja ska ha litteraturseminaruim på å skriva om i januari. Så Nu börjar ja se ljuset i denna terminen å framförallt lite ledigt! På Mån är de dags för sista föreläsningen sen blir de jobb ons tor å jobb fre lör natt och sen mina damer å herrar ska ja va ledig några dagar tänkte ja! Senaste två månaderna pluggar ja 100% jobbar ca 50% samtidigt som Alex jobbar i Norge 100% och i Sverige 60 % så de ska bli gött med nästa två veckor ledigt tillsammans! Herregud men ändå känner jag mig väldigt mycket ledig och de e väl huvudsaken för ja måste ju hinna ungås å leka med min älskade prinsessa! 

Imorgon är vi lediga hela dagen tillsammans, livets första tandläkarbesök imorgon för Amelia å sen kanske de får bli Karlstad en sväng för att dagen inte ska bli allt för lång! 

Om två veckor är de julafton och ja längtar efter att då umgås mycket med släkt å Vänner! Jag behöver tanka mitt sociala bränsle! 



Plugg

Lagom tills ja precis somnade igår vaknade Amelia av hostan ovh va vaken till 02:30 så inatt blev det cirka 4 timmars härlig sömn. Trots de har dagen varit bra, Amelia har varit på förskolan och ka har skrivit på en tenta som inte sla vara inne förrens slutet av januari men imorgon blir den nog klar. De e lika med mer jullov och ledigt för mig 😃 
Therese kom ikväll å vi bakade en babyshowertårta som hon skulle ha nu i veckan. Annars har kvällen varit lugn. 

Ja börjar varva ner lite i alla fall men efter nästa vecka ska ja ta lite ledigt å då är de ju julveckan. Hur snabbt gick inte denna hösten? De va ju nyss Amelia började på förskolan och jag började plugget igen! 

Tokigt de kan bli! Inatt hoppas ja på mer än 5h sömn för då slår ja rekord på de senaste två veckorna och just ett sådant rekord behöver ja slå inatt! 



Stress

Förra veckan vill ja både glömma å minnas, snittade 3 1/2 h sömn per natt då många måste skulle göras och mycket annat. Tor fre va välbehövligt i Stockholm å lör med glöggfest och utgång blev pricken över i:t. Nu ligger ja i soffan och har sett ett helt program på tv utan att stressa i reklampauserna för att göra något annat. Imorgon ska Amelia till förskolan och ja ska plugga så mycket ja orkar för att sen så längre jullov. Termin fem av sju börjar gå mot sitt slut. 


En tårta som ja gjorde förra veckan 

Tuff vecka

Denna vecka är lite slitig på flera sätt. Amelia å ja är väldigt förkylda så båda hostar och snorar. Väldigt mycket ska göras inför helgen så idag hade ja ca tre timmar på mig efter skolan. Då skulle ja sätta upp gardiner i köket, då va gardinerna för korta sen skulle ja baka pepparkakor då va de ett dumt recept där pepparkakorna blev tjocka och smakade ingenting så de åkte i soporna och till sist skulle vi sätta upp granen å då hade granfoten spruckit. Så av dessa tre timmar fick ja ingenting gjort. 

Sen är de en tuff och intressant vecka i skolan där vi har intensivt schema tillsammans med socionomerna där vi lär oss allt om anmälningsplikt sekretess och barnmisshandel. Imorgon ska även polis BVC förskolechefer och många fler sitta i en paneldebatt framför oss om dessa ämnen. De blir nog tårar imorgon igen i skolan. Ska bli rätt gött att komna hem sätta sig i bilen åka till Sthlm ich mysa med min familj hos brorsan och strosa runt på stan på fre! 


Alexanders julkalender!